De Slagvijverbeek en de Diepenbroekbeek kronkelen als het ware in de vorm van een groen hoefijzer rond de dorpskern van Sint-Martens-Lennik. Met de realisatie van het Groen Hoefijzer wil de gemeente weer meer ademruimte geven aan de Molenbeek, waarbij natuur en water worden verweven tot een toegankelijk groenblauw netwerk dat zich vertakt over heel Lennik.

Met de aankopen en inrichting van enkele strategisch gelegen gronden creëert de gemeente nieuwe stapstenen in het groenblauwe netwerk van het Groene Hoefijzer.

Natuurpark Slagvijver  

Op een weiland aan de Slagvijverstraat komt een nieuwe recreatieve en sportieve groenstructuur. Deze zal verbonden worden met de sporthal a.d.h.v. een pad in halfverharding en knuppelpad. Op die manier komt er een grotere ruimte voor sport en spel in hartje Lennik.    

 

Bosuitbreiding aan Slagvijver

De mooie en rustige natuur aan Slagvijver (oude watermolen) en het Groen Hoefijzer is voor velen een verborgen parel in Lennik. De gemeente heeft hier volop ingezet op bebossing.  

Onthaalplekje Tomberg  

Met de aankoop en inrichting van een perceel gelegen aan de Tomberg in Lennik wordt er een nieuw rustplekje gecreëerd waar wandelaars en fietsers even kunnen stoppen met uitzicht over de beekvallei van het Groen Hoefijzer. Via een wandelpad aansluitend aan het perceel wandelt men rechtstreeks de beekvallei in. 

Projectinfo

  • Aanplant Slagvijverbos - afgewerkt
  • Aanplant Natuurpark Slagvijver -  lafgewerkt
  • Inrichting onthaalplekje/rustplekje Tomberg aan Groen Hoefijzer - afgewerkt

Meer info: https://lennikaanzet.be/omgeving/groen-hoefijzer

 Partners